RubenMunsterman.nl

May24th

2 Comments

In de Westelijke vleugel van het Witte Huis hangen overal foto’s van de president in actie. Deze foto’s worden continu vervangen. Behalve dit plaatje: het hangt er al drie jaar. En dat is niet zomaar. 

Het 5-jarige knulletje op de foto is Jacob, de zoon van Carlton Philadelphia – een oud-medewerker in het Witte Huis. Carlton stopte na twee jaar met zijn beveiligingsbaantje voor de president en mocht – inclusief gezin – op de foto met Obama.

Het gebeurde drie jaar geleden maar de  The New York Times onthulde deze week het gesprek dat tussen de kleine Jacob en Obama heeft plaatsgevonden.


“I want to know if my hair is just like yours,” he told Mr. Obama, so quietly that the president asked him to speak again.

Jacob did, and Mr. Obama replied, “Why don’t you touch it and see for yourself?” He brought his head level with Jacob, who hesitated.

“Touch it, dude!” Mr. Obama said.

As Jacob patted the presidential crown, Mr. Souza snapped.

“So, what do you think?” Mr. Obama asked.

“Yes, it does feel the same,” Jacob said.


Het jongetje vergelijkt zich met de president en ziet dat ze eigenlijk niet zoveel verschillen.

Obama is altijd erg voorzichtig omgegaan met het opkomen voor de zwarte bevolking, wat tot veel kritiek leidt van zwarte leiders. Het verhaal achter deze foto laat echter zien dat Obama een groot voorbeeld is voor de donkere bevolking in de VS. Hij is het levende bewijs van dat iedereen de belangrijkste man van het land kan worden, blank en zwart.

Inmiddels is Jacob 8 jaar oud en hij zegt dat hij inderdaad president wil worden. “Of piloot”.

Eerder geplaatst op 925.nl

2 Berichten

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Laat een bericht achter

*

RSS