RubenMunsterman.nl
  • Wie is deze man?

Journalist

Ruben Munsterman (16-10-1990, Haarlem) publiceert over economie en business. Hij praat met dealmakers, bezoekt zakelijke events en is een tevreden abonnee van The Economist. Daarnaast surft hij dagelijks langs financieel-economische websites. In zijn favorietenbalk staan Follow the Money, Bloomberg, Daily Telegraph, Business Insider, CNBC en Financial Times.

Journalisten missen vaak affiniteit met de economie. En economische experts missen vaak affiniteit met de journalistiek. Ruben profileert zich zoveel als mogelijk op beide vlakken. Dat is een schaarse combinatie. Zoekt u publicaties over business, economie en macht? Mail naar RubenMunsterman@gmail.com.

Nuttige & nutteloze kwantificaties (van 2013 t/m 2015)

Voor zijn journalistieke werkzaamheden heeft Ruben:

- meer dan 50 met dealmakers face-to-face geinterviewd (M&A-advocaten, investment bankers en private equity managers)

- 3 pakken van Suit Supply versleten (fietsen in de regen is niet bevorderlijk  voor strak gesneden katoen)

- zo’n 80 face-to-face professionele beleggers uitgebreid ondervraagd (fondsmanagers, vermogensbeheerders en analisten)

- 30 oesters en 14 andersoortige schelpdieren naar binnen gewerkt tijdens zakendiners/vraaggesprekken

- ontelbaar veel onzinnige aanpassingen moeten doen op last van van communicatie-afdelingen (belangrijke dingen blijven erin staan)

- plusminus 20 economen en wetenschappers aangehoord

- ongeveer 40 (vaak inspirerende) ondernemers en topmensen van bedrijven on-the-record gesproken

- een stuk of 15 waardeloze doch creatieve relatiegeschenken ontvangen (waaronder knäckebröd van een Scandinavische investeerder en een multifunctioneel zakmes)

Gedane zaken

Op dit moment is Ruben Munsterman hoofdredacteur van de M&A Community, een netwerk voor Nederlandse dealmakers en investment bankers. Voor deze titel maakt hij een magazine, beheert hij de website MenA.nl en bepaalt hij de inhoud van de maandelijkse congressen. Ruben heeft daarnaast in het recente verleden met regelmaat geschreven voor IEXProfs, Follow the Money en 925.nl, liep stages bij Het Financieele Dagblad en Quote 500 en deed freelanceklussen voor onder meer OneWorld, De Ondernemer, Management Team, Tone en Elsevier.

Vertier

Naast een goed verhaal, wordt Ruben ook blij van Frank Sinatra, Van Morrison en Oscar Peterson.