RubenMunsterman.nl
  • Wie is deze man?

Journalist

In tegenstelling tot voetballers, loopt Ruben Munsterman (16-10-1990, Haarlem) graag achter de feiten aan. Dat doet hij door met dealmakers te praten, zakelijke events te bezoeken, politeke fora te verstoren en  The Economist te lezen. Daarnaast surft hij dagelijks langs financieel-economische websites. In zijn favorietenbalk staan Follow the Money, Bloomberg, Daily Telegraph, Business Insider, CNBC en Financial Times.

Journalisten missen vaak affiniteit met de economie. En economische experts missen vaak affiniteit met de journalistiek. Ruben profileert zich zoveel als mogelijk op beide vlakken. Dat is een schaarse combinatie. Zoekt u publicaties over business, economie en macht? Mail naar RubenMunsterman@gmail.com.

Gedane zaken

Op dit moment is Ruben Munsterman hoofdredacteur van de M&A Community, een netwerk voor Nederlandse investeerders, dealmakers en investment bankers. Voor deze titel maakt hij een magazine, beheert hij de website MenA.nl en bepaalt hij de inhoud van de maandelijkse congressen. Ruben heeft daarnaast in het recente verleden met regelmaat geschreven voor IEXProfs, Follow the Money en 925.nl, liep stages bij Het Financieele Dagblad en Quote 500 en deed freelanceklussen voor onder meer OneWorld, De Ondernemer, Management Team, Tone en Elsevier.

Ruben heeft de afgelopen jaren:

- Minstens 50 dealmakers geinterviewd (M&A-advocaten, investment bankers en private equity managers)

- 3 pakken van Suit Supply versleten (fietsen in de regen is niet bevorderlijk  voor strak gesneden katoen)

- Rond de 80 professionele beleggers uitgebreid ondervraagd (fondsmanagers, vermogensbeheerders en analisten)

- 30 oesters en 14 andersoortige schelpdieren naar binnen gewerkt tijdens zakendiners/vraaggesprekken

Voor wie het wil horen

Naast een goed verhaal, wordt Ruben ook blij van Frank Sinatra, Van Morrison en Oscar Peterson.